#9 – I dag skulle Nordens første melanomløp vært arrangert i Norge! – Melanomløpet 2020

#9 – I dag skulle Nordens første melanomløp vært arrangert i Norge!

Idag skulle Nordens første melanomløp vært arrangert i Norge.

Sola skinner i Kristiansand og vi må ikke glemme å beskytte oss mot sola. Fortsett med å bruke solkrem, unngå solarium og pass på huden i sommer og i tiden fremover.

I dag skulle hele Tresse ha lyst opp i gule trøyer med ivrige og forventningsfulle løpere. Istedenfor er det stille i gater og på forsamlingssteder. Nordmenn holder avstand og vasker hender, mens vi venter på å bli flokkimmune mot Covid 19. Etter 8 uker med strenge karanteneregler kan vi nå glede oss over at samfunnet åpnes gradvis opp.

Vi er heldige som bor i et land med en raus «lommebok» og stor tillit til våre fagfolk og politikere. La oss fortsette å vise tillit ved å holde fysisk avstand til hverandre fremover. Coronaviruset vil være her i minst ett år til. 

Melanompasienter hører til den kreftgruppen som rammer flest unge mennesker, og mange av oss har redusert immunforsvar og er derfor i risikogruppe. Det er derfor viktig å huske på at en gjennomsnittsalder på 84 år også inneholder mennesker i en alder fra 100 til 40.  

Mai er den offisielle melanommåneden og dette var også grunnen til at melanomløpet skulle foregå i mai. Løpet skulle gi oppmerksomhet rundt viktigheten av å forebygge sykdommen. Vi ønsket å forberede folk på at sommeren nærmer seg og at det er viktig å beskytte seg mot sola. Samtidig ønsket vi å vise at det er viktig å ha et mål om å komme i bedre fysisk form. 

Så selv om årets løp er avlyst, er målet der fremdeles.  

Derfor minner vi om å ikke glemme mye solkrem med høy solfaktor, solhatt og solbriller i sommer – unngå solarium, men fortsett med å løpe og være i bevegelse. 

Vi kommer tilbake med nytt løp i mai 2021. Imens ber vi alle om å følge med på bloggen vår.

Husk at man ikke behøver å være «brun» for å bli blid!

 

Beste hilsen og på vegne av alle oss i Styret 

Tone Skajaa Rye  

Styreleder i RFM

Categories: Blogg, Uncategorized

Post Your Thoughts

Close

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål