Kacie King – Melanomløpet 2020

Kacie King

Jeg heter Kacie King og bor i Belgia.

I 2003 flyttet jeg fra USA til Belgia og begynte å løpe for å holde meg i form og for ikke å lengte for mye hjem. I løpet av de neste årene ble løping en del av min daglige rutine, og jeg løp opptil 10 km om dagen.

Jeg følte meg bedre enn noen gang og tenkte ikke på helsen før i 2014 da jeg fikk diagnosen malignt melanom stadie 4. Kreft er ikke noe man kan forberede seg på å få. Den kommer over deg som en bølge på stranden som tar tak i føttene og prøver å dra deg ut på havet.

Istedenfor å løpe måtte jeg bruke tiden på å oppsøke leger og sykehus hver dag. Jeg fikk flere immunoterapier og strålebehandling for svulster i leveren og beinene mine, men jeg er heldig som bor i Belgia hvor alle de nyeste behandlinger er tilgjengelig for meg.

Dessverre er ikke alle i EU like heldige. Det er land som ikke tilbyr de samme livreddende behandlingene og folk dør fordi de bor i «feil» land. Jeg hjalp til med å starte en melanompasientorganisasjon i Belgia, Melanoompunt, og er en aktiv deltaker i MPNE Melanoma Patient Network Europe. Denne organisasjonen utdanner pasientadvokater i hele Europa som igjen hjelper hverandre med å dele informasjon og opplyse om de nyeste behandlingene for melanom.

I fjor løp jeg et halvmaraton i Riga, Latvia for Soli Prieksa Melanomai og i år løper jeg for Melanoma i Norge.

Kreft vet ingen grenser; og kreftbehandlinger bør heller ikke ha grenser!

Jeg håper å se deg på startstreken i Kristiansand – vær med på å spre bevissthet for melanomkreft.


Categories: Pasienthistorier

Post Your Thoughts

Close

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål